Financer vastaa
27.8.2024

Mitkä osakkeet kannattaa ostaa OST-tilille?

Osakesäästötilille on verotehokkainta ostaa Suomessa ja Iso-Britanniassa listattuja osinko-osakkeita tai käydä aktiivista kauppaa kasvuosakkeilla. Näistä ei peritä veroja ennen rahan nostamista OST-tilin ulkopuolelle.

Osakesäästötilin suurimpana etuna on mahdollisuus siirtää verotuksen ajankohtaa tulevaisuuteen ja hyödyntää korkoa korolle -ilmiötä tehokkaasti.

Pystyt sijoittamaan osakesäästötilille maksetut osingot uudelleen tilin sisällä, ilman että joutuisit maksamaan näistä veroja välissä.

Vastaavasti pystyt käymään kauppaa osakkeilla ilman, että joutuisit maksamaan veroa jokaisen kaupan jälkeen. Voit hyödyntää kasvuosakkeiden myyntivoitot suoraan uusiin osakesijoituksiin.

Ulkomaiseet osingot osakesäästötilillä

Suomen verottaja ei pidätä veroa osakesäästötilille maksetuista osingoista osingonmaksajan kotimaasta riippumatta. Yhtiön kotimaassa kuitenkin pidätetään usein veroa maksetuista osingoista.

Arvo-osuustilillä ulkomailla perityt verot vähennetään automaattisesti Suomessa maksettavista veroista, mutta osakesäästötilillä verottaja ei hyvitä näitä mitenkään.

Pystyt itse hakemaan näitä perittyjä veroja takaisin useiden valtioiden veroviranomaisilta, mutta prosessi on työläs ja saattaa viedä kuukausia.

Helpompaa on hankkia osakesäästötilille Suomessa tai Iso-Britanniassa listattuja osingonmaksajia, joiden maksamista osingoista ei pidätetä minkäänlaisia veroja.

Voit avata osakesäästötilin muutamassa minuutissa Nordnetissa.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Anna ensimmäisenä palautetta

Kirjoittaja Aku Tuomola

Aku Tuomola toimii Financer.com Suomen apulaismaajohtajana. Hän on kauppatieteiden kandidaatti ja opiskele maisteriksi Jyväskylän Yliopistossa. Hän on erikoistunut sijoittamiseen, verotukseen ja yritystoimintaan. Uransa aikana Aku on kirjoittanut satoja talousaiheisia artikkeleita ja oppaita.

Jaa
Read Icon 11 lukukertaa

Financer vastaa

Kerro meille kysymykseksi raha-asioihin liittyen

Pakollinen
Lahjoitamme osan sivuston tuotosta hyväntekeväisyyteen.  Lue lisää