Miksi pikavippiä ei kannata ottaa?
Pikavippiä ei koskaan kannata ottaa vanhojen velkojen maksamiseen, rahapeleihin, heräteostoksiin tai sellaisiin hankintoihin, jotka eivät ole kiireellisiä.
Pikavippien suurimmat riskit ja ongelmat ovat ylivelkaantuminen, kalliin lainan ottaminen heräteostoksiin, löyhät lainaehdot sekä luottotietojen menettäminen, jos lainaa ei maksa ajoissa takaisin. Pikavippien huonoja puolia muihin lainoihin verrattuna ovat usein aggressiivisempi markkinointi ja korkeat kulut kaikista lisäpalveluista ja maksu-aikataulun muutoksista.
Näin vältät pikavippien riskit:
1. Korkea korko
Vaikka lainojen kuluja on rajoitettu viime vuosina, on pikavippi edelleen kallein lainamuoto ja tarjolla on usein edullisempia vaihtoehtoja. Siksi suosittelemme aina vertailemaan pikavipit tai kulutusluotot Financer.comissa ennen lainan hakemista.
2. Alhaiset vaatimukset lainan myöntämisessä ja matala kynnys hakea
Monet pienlainayritykset eivät vaadi tuloselvitystä tai muita liitteitä lainaa hakiessa, joten voit saada jopa lainaa ilman tuloja. Löyhät lainaehdot voivat johtaa helpommin maksuvaikeuksiin, jos lainaa myönnetään kevein ehdoin esimerkiksi pienituloiselle tai jo valmiiksi velkaantuneelle henkilölle. Lainaa on tarjolla helposti ja moni firma maksaa lainan heti tilille, joten riskinä on hakea vippiä heräteostoksiin, uhkapelaamiseen tai juhlimiseen. Mieti aina lainan tarpeellisuutta ennen hakemista.
3. Lyhyt takaisinmaksuaika
Pienlainojen takaisinmaksuaika on yleensä 14–90 päivää. Lyhyessä maksuajassa ei jää paljoa pelivaraa takaisinmaksun suhteen ja riski on suurempi, ettet pysty maksamaan lainaa takaisin. Älä siis koskaan lainaa enempää kuin pystyt maksamaan takaisin.
Jos joudut maksuvaikeuksiin, ota välittömästi yhteyttä lainan myöntäneeseen yritykseen ja sovi maksuista. Perintään menneestä lainasta koituu usein satojen eurojen lasku. Lue lisää velkojen perinnästä.