sijoituspodcastit

13 Parasta sijoituspodcastia – Listasimme suomalaiset talouspodcastit

  • 6.6.2024
  • Lukuaika 15 min
  • Read Icon 2296 lukukertaa
Kirjoittaja  Jussi Yli-Korhonen
Tarkistanut  Jussi Yli-Korhonen

Sijoittaminen ja oman talouden hallinta ovat nousseet viime aikoina suosituksi puheenaiheeksi kaikkien keskuudessa.

Avoin rahasta puhuminen on siirtänyt sijoitus- ja talousaiheiset keskustelut pois sikariportaan pöydästä, ja tuonut taloudelliset ilmiöt selkokieliseen muotoon.

Suuressa asemassa sijoitustiedon levittämisessä ja talouden oppien avaamisessa ovat sijoituspodcastit.

Podcastien kuuntelu onnistuu helposti myös muiden toimien ohessa, ja vaikeiden asioiden sisäistäminen käy helpommin kuin lukemalla.

Financer listasi 13 parasta sijoitus- ja talouspodcastia:

Top 13 Sijoituspodcastia

SijoitusPodcastKuva
🥇1Rahapodi
🥈2Mimmit sijoittaa
🥉3Pörssipäivä
4Traders’ Club
5Neuvottelija
6Inderespodi
7Ostan asuntoja
8Taloudellinen mielenrauha
9Mamma Betalar
10Sijoituskaverit
11Melkein Kaikki Rahasta
12Rahapuhetta
13Sijoituskästi

1. Rahapodi

Rahapodi on Nordnetin podcast, jossa yhtiön talousasiantuntija Martin Paasi ja yhteistyökumpanuuksista vastaava Miikka Luukkonen käsittelevät ajankohtaisia talouden aiheita. 

Rahapodissa käydään ammattitaitoisten juontajien ja asiantuntijavieraiden johdolla läpi ajankohtaisia aiheita, markkinatrendejä sekä erilaisia sijoittamisen ja säästämisen aiheita.

Rahapodia on tuotettu jo yli 300 jakson verran, uuden jakson ilmestyessä viikoittain kesätaukoa lukuunottamatta. 

“Jos ei halua sen kummemmin paneutua osakesäästämiseen, pitkäjänteisyys on ainoa asia mitä tarvitaan.”

– Martin Paasi

2. Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa -podcast on Pia-Maria Nickströmin ja Hanna Tikanderin luoma talousaiheinen podcast, joka on suunnattu erityisesti naisille. 

Podcastissa käsitellään rahaan, sijoittamiseen ja talouteen liittyviä ajankohtaisia ja yleisiä aiheita helposti lähestyttävällä tavalla.

Mimmit sijoittaa -podcast on noussut suureen suosioon etenkin naisten keskuudessa. Podcast on myös valittu vuoden Business & Talous -podcastiksi Audioland Awardsissa vuonna 2022

Podcastia on tuotettu jo kymmenen tuotantokautta, ja uusi jakso ilmestyy joka maanantai.

“Mitä pidemmän aikaa sä pidät ne rahat siellä pörssissä, sitä nopeammin ne alkaa kasvaa”

Pia-Maria Nickström

3. Pörssipäivä

Pörssipäivä on Yleisradion talousaiheinen podcast, jossa käsitellään erityisesti sijoittamiseen liittyviä aiheita.

Mikko Jylhän toimittamassa podcastissa ovat vahvasti esillä osakemarkkinat ja ajankohtaiset markkinaliikkeet, sekä näiden takana piilevät syyt.

Erilaisia talouden ja sijoittamisen aiheita sekä ajankohtaisia tapahtumia käsitellään jaksoissa asiantuntijavieraiden vetämänä. 

Pörssipäivässä asiantuntijavieraiden rooli ja vieraiden välinen dialogi korostuvat erityisesti, sillä juontaja keskittyy kannanottojen sijaan keskustelun ohjaukseen.

Pörssipäivää on tuotettu jo kuuden vuoden ajan ja uusi jakso ilmestyy viikoittain.

“Sijoittamisessa onnistuminen ja epäonnistuminen ovat yhtä tärkeitä, sillä sijoittajista parhaat oppivat molemmista.”

-Heikki keskiväli, Pörssipäivä

4. Traders’ Club

Traders’ Club on nimensä mukaisesti treidausta eli aktiivista kaupankäyntiä käsittelevä podcast. 

Traders’ Club on Nordnetin tuottama podcast, jossa ammattitreidaaja Jukka Lepikkö ja Nordnet Suomen tuottaja Tuomas Tuominen käsittelevät treidausta ja markkinoiden viimeaikaisia tapahtumia.

Podcast opettaa tarvittavat perustiedot treidauksen aloittamiseen aina käytettävistä ohjelmistoista treidausstrategioihin ja tekniseen analyysiin.

“Treidaamisessa liian aikaisin oikeassa oleminen on sama kuin olisi väärässä”

– Jukka Lepikkö

5. Neuvottelija

#Neuvottelija on investointipankkiiri Sami Miettisen juontama yksityinen podcast, jossa käsitellään laaja-alaisesti talouden ja suomalaisen yhteiskunnan aiheita.

Juontaja Sami Miettinen tunnetaan urastaan suomalaisen neuvottelutaidon kehittäjänä ja teoksistaan Neuvotteluvalta ja Uusi neuvotteluvalta.

Podcastissa käsiteltävät aiheet keskittyvät pitkälti talouden ajankohtaisten ilmiöiden ja epäkohtien ympärille. 

Jokaisessa jaksossa paikalla on myös  vaihtuva asiantuntijavierailija, jotka tuovat mukaan myös yritysmaailman ja teknologian ajankohtaisia teemoja.

Neuvottelija-podcastia on julkaistu viimeisen kahden vuoden ajan, uuden jakson ilmestyessä viikottain.

“Parasta on jatkuva oppiminen vierailta, ja sen välitön jakaminen eteenpäin.”

Sami Miettinen

6. Inderespodi

Inderes on pörssiyhtiöiden analysointiin erikoistunut yritys. Yhtiön inderesPodi podcastissa kuullaan äänessä lukuisia Inderesillä työskentelviä analyytikkoja, jotka käsittelevät osakemarkkinoiden viimeisimpiä käänteitä.

Jaksoissa perehdytään muun muassa erilaisiin aloihin sijoittamiseen ja sijoittamisen teemoihin asiantuntijavieraiden opastuksella.

Tuloskaudella taas käydään läpi yhtiökohtaista ja kokonaisvaltaista suoriutumista niin Suomessa kuin ulkomaisilla markkinoilla.

Podcastia on tuotettu jo vuodesta 2018, ja uusia jaksoja ilmestyy yhdestä neljään kuukaudessa.

Tuurilla on kuitenkin tietty merkitys aina, jonka vuoksi kuka tahansa voi kuvitella tai toivoa olevansa mestariosakepoimija” Sauli Vilen

Juontaja:Inderesin analyytikot

Yritys: Inderes Oyj

7. Ostan asuntoja

Ostan Asuntoja podcast on asuntosijoittaja Harri Hurun oma podcast, jossa käsitellään vuokranantajana toimimista ja asuntosijoittamista.

Podcastissa vahvassa roolissa ovat vierailevat asuntosijoittajat ja vuokranantajat, jotka jakavat näkemyksiään markkinatilanteesta ja kokemuksiaan alalla toimimisesta.

Harri Huru on tuottanut podcastia jo vuodesta 2018, ja uusia jaksoja ilmestyy säännöllisesti viikottain.

“Suomessa on aidosti hyvin toimiva vuokra-asuntomarkkina, joka ei todellakaan ole sadan suurimman hallituksen korjattavan asian joukossa”

-Harri Huru

8. Taloudellinen mielenrauha

Taloudellinen mielenrauha on Danske Bankin podcast, jossa juontajina toimivat sijoitusbloggari ja näyttelijä Jasmin Hamid sekä Danske Bankilla sijoittamisen huippuasiantuntijana toimiva Kaisa Kivipelto.

Taloudellinen mielenrauha -podcast käsittelee laaja-alaisesti talouden eri osa-alueita arjen säästövinkeistä asuntolainan hakemiseen ja sijoittamiseen.

Podcastin tarkoituksena on tarjota kuuntelijoille vastauksia yleisiin taloutta ja rahaa koskeviin kysymyksiin ja parantaa näin kuulijan taloudellista mielenrauhaa.

Taloudellinen mielenrauha -podcast ilmestyy tuotantokauden aikana kerran viikossa.

“Myös rahastosijoittaja on oikea sijoittaja”

-Kaisa Kivipelto

9. Mamma Betalar

Mamma Betalar on bloggaaja Natalia Salmelan ja näyttelijä-bloggaaja Jasmin Hamidin luoma podcast, joka käsittelee työn, talouden ja perheen onnistunutta yhdistämistä.

Podcast haluaa tukea etenkin naisten taloudellisten päätösten ja taitojen parantamista puhumalla taloudesta avoimesti.

Jaksoissa käsitellään muun muassa kuluttamista, sijoittamista, vanhemmuutta, verotusta sekä yhteiskunnallisia arvoja ja rooleja.

“Meidän missiona on kannustaa etenkin naisia kohti parempia taloudellisia päätöksiä ja uskomme, että avoin rahapuhe on siihen avain. Koska miten osata edes vaatia mitään, jos ei ole mitään pohjaa?”

-Natalia Salmela

10. Sijoituskaverit

Sijoituskaverit on Julia Thurenin ja Merja Mähkän juontama podcast käsittelee sijoittamista rahastosijoittamisen näkökulmasta.

Podcastin tarkoituksena on tuoda rahastosijoittaminen samalle viivalle runsaasti julkisuudessa käsitellyn osakepoiminnan kanssa

Jaksoissa keskitytään pitkälti rahastosijoittamiseen liittyvien kysymysten ja vinkkien käsittelyyn, esimerkiksi rahaston valinnan, ETF:ien ja vaihtoehtoisten omaisuusluokkien osalta.

Asioita käsitellään podcastissa yksinkertaisin termein ja helposti lähestyttävällä tavalla.

“Rahastosijoittaja on ihminen ja rahastosijoittaja on myös sijoittaja”

-Merja Mähkä

11. Melkein Kaikki Rahasta

Melkein kaikki rahasta on bloggaaja Julia Thurénin juontama talousaiheinen podcast, joka käsitteelee laaja-alaisesti kaikkea rahaan ja talouteen liittyvää.

Jaksoissa käsitellään vakavia talousasioita avoimella, hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla

Aiheet vaihtelevat sijoittamisesta maailmantalouden näkymiin ja ajankohtaisiin kulutusyhteiskunnan ilmiöihin, ja niitä käsitellään usein ulkopuolisten asiantuntijoiden avustuksella. 

Podcast on toteutettu yhteistyössä Yleisradion kanssa, ja sitä on julkaistu Yle Areenassa jo neljän vuoden ajan.

“Sijoittamisen ei kuulu olla kurjaa eikä siitä kuulu ahdistua”

– Julia Thuren

12. Rahapuhetta

Rahapuhetta on Osuuspankin oma Podcast, jonka tarkoituksena on opettaa suomalaisille tarpeellisia taloustaitoja, ja edistää raha-asioiden avoimuutta.

Jaksoissa käsitellään aihe kerrallaan erilaisia arkisia talousaiheita, kuten sijoittamista, asumismuotoja ja säästämistä.

Podcastia juontavat Susan Orfinskij, Nina Hirvensalo sekä Emilia Arvela.

“Missionamme on puhua rahasta suoraan, sillä hyvät taloustaidot kuuluvat jokaiselle”

– Susan Orfinskij

13. Sijoituskästi

Sijoituskästi on nuorekas podcast, jossa juontajat Teemu Liila ja Kevin van Dessel käsittelevät sijoittamisen, talouden ja yrittämisen maailmaa.

Nuoret ja energiset juontajat käsittelevät podcastissa ajankohtaisia ja tärkeitä talouden tapahtumia sekä edistävät raha-asioiden ymmärtämistä ja osaamista.

Vuonna 2020 alkunsa saanut podcast on onnistunut keräämään runsaasti seuraajia, ja houkuttelemaan useita tunnettuja asiantuntijavieraita nuoresta iästään huolimatta.

”Suomalaiset sijoittavat vieläkin liian vähän, vaikka parempaan suuntaan ollaan menossa. Paras aika aloittaa pitkäjänteinen osake- tai rahastosäästäminen on tänään”

-Teemu Liila

Kunniamaininnat 

Otimme yllä olevalle parhaiden talousaiheisten podcastien listalle ainoastaan sellaiset podcastit, joista on hiljattain julkaistu uusia jaksoja.

Monet podcasteista käsittelevät ajankohtaisia talous- ja sijoitusmaailman aiheita, joten tuoreiden jaksojen seuraaminen on kannattava valinta.

Tästä huolimatta myös podcastien aiemmat jaksot tarjoavat runsaasti ajattomia ohjeita ja vinkkejä sijoittamisesta ja kaikesta talouteen liittyvästä.

Listasimme alle muutamia sijoitus- ja talouspodcasteja, joista ei ole hetkeen ilmestynyt uusia jaksoja, mutta joihin suosittelemme silti tutustumaan:

Taloudentekijät

#Taloudentekijät on Suomen Ekonomien oma podcast, joka paneutuu Suomen talouden taustalla oleviin taloudentekijöihin. 

Podcastin juontajina toimivat Suomen Ekonomien puheenjohtaja Martin Paasi sekä Ekonomien hallituksen jäsen Katariina Naumanen

Taloudentekijät käsittelee ajankohtaisia talousaiheita niin asiantuntijatyön kuin kansantalouden tasolla. 

Aiheita käsitellään podcastissa faktavetoisesti ja käsiteltävän aiheen asiantuntijavierailijoiden avustuksella.

Rikastamo

Rikastamo on yrittäjä Unna Lehtipuun ja Vauras Nainen-yhteisön takana olevan varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen juontama raha-aiheinen podcast.

Podcastin jaksoissa käsitellään lyhyesti kaikenlaisia talouteen liittyviä aiheita aina kaupankäynnistä sijoittamiseen, palkkaneuvotteluihin ja arjen taloudenhallintaan.

Rikastamon viimeisin tuotantokausi on ilmestynyt vuonna 2019, mutta jaksot tarjoavat runsaasti aikaa kestäviä vinkkejä ja ajatuksia sijoittamiseen, säästämiseen ja taloudenhallintaan.

Aloita sijoittaminen jo tänään

Tietoa ja työkaluja sijoittamiseen on saatavilla runsaammin kuin koskaan ennen.

.Listalta löytyvien podcastien lisäksi suosittelemme tutustumaan Financerin sijoitusoppaisiin, joihin olemme koonneet tietoa yksinkertaisessa muodossa.

Olemme myös vertailleet parhaat osakevälittäjät puolestasi, jotta et maksa ylimääräistä sijoittamisesta.

Osakkeet ja indeksirahastot

Osakemarkkinoille sijoittaminen on eräs yleisimmistä tavoista kerryttää varallisuutta pitkällä aikavälillä.

Viimeisten vuosikymmenten aikana osakemarkkinat ovat tuottaneet yli 7 prosentin vuosituottoa. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevista tuotoista ja toimii ainoastaan suuntaa-antavana arviona sijoituskohteen tuottopotentiaalista.

Osakemarkkinoilla tuotto ei ole varmaa. Ostat kirjaimellisesti pienen palan todellista yritystä omistukseesi. Tömä yritys saattaa tehdä ennätystuloksen ja nousta kymmeniä prosentteja – tai pahimmillaan ajautua konkurssiin, tehden sijoituksesta arvottoman.

Voit vähentää osakkeiden riskipitoisuutta hajauttamalla sijoituksia tehokkaasti useaan eri yhtiöön, eri toimialoille, maantieteellisille alueille ja jopa eri omaisuusluokkiin.

Helpoin ja edullisin tapa laajaan hajautukseen ovat indeksirahastot ja indeksi-ETF:t, joilla hajautat jopa satoihin osakkeisiin yhtä rahastoa ostamalla.

Rahastosijoittaminen on myös verotehokasta, sillä kasvutuottorahastoissa varat sijoitetaan uudelleen rahaston sisällä, ilman että niistä maksettaisiin veroa uudestaan.

Aloita sijoittaminen näillä alustoilla:

Parhaat osakevälittäjät

Paras suomalaisille osakkeille: Nordnet

Helppokäyttöisin: eToro

Edullisin: Degiro

Paras osakesäästötili: Nordnet

Paras säästötili: Freedom24

Oliko artikkeli hyödyllinen?

1 lukijan mielestä artikkeli oli hyödyllinen. Yhteensä 1 ääntä.

Kirjoittaja Jussi Yli-Korhonen

Jussi Yli-Korhonen on Financer.com Suomen maajohtaja, jolla on yli 10 vuoden kokemus talousalalta ja yli 400 kirjoitetun artikkelin asiantuntemus. Hänen erikoisosaamista ovat sijoittaminen, kulutusluotot ja oman talouden hoito.

Jaa
Read Icon 2296 lukukertaa

Tutustu aiheisiin

Lahjoitamme osan sivuston tuotosta hyväntekeväisyyteen.  Lue lisää