Kirjoittaja  Aku Tuomola
Päivitetty: 17.6.2024

Luottokortti on kätevä työkalu arjen kulujen kattamiseen, ja eräs harvoista tavoista saada aidosti korotonta luottoa lyhyeksi aikaa.

Kaikkea ei kuitenkaan ole mahdollista maksaa luottokortilla, sillä monet laskut on edelleen maksettava tilisiirtoina.

Onko rahan nostaminen luottokortilta tilille mahdollista ja liittyykö tähän joitakin kuluja?

Voiko luottokortilta nostaa rahaa tilille?

Kyllä, selvityksemme mukaan kaikkien Suomessa toimivien pankkien luottokorteilla on mahdollista nostaa rahaa luotolta tilille. 

Rahaa ei kuitenkaan kannata nostaa tilille enempää kuin tarvitset, sillä nosto maksaa aina ylimääräistä luottokortin suoraan käyttöön verrattuna.

Pankit eivät kuitenkaan aina ilmoita hintaa kovinkaan suorasti tai selkeästi. Otimme kuitenkin tehtäväksemme selvittää kaikkien yleisimpien Suomessa toimivien luottokorttien hinnaston rahan nostamiselle pankkitilille.

Paljonko rahan nostaminen luottokortilta maksaa?

Rahan nostaminen luottokortilta tilille ei ole koskaan ilmaista. Valtaosa Suomessa toimivista pankeista veloittaa luoton siirrosta tilille kiinteän muutaman euron suuruisen nostomaksun ja 2-3 prosenttia nostettavasta summasta. 

Saat korotonta maksuaikaa tavanomaisten korttiehtojen mukaisesti, yleensä 30-45 päivää. Jos et maksa luottoa pois korottoman jakson aikana, maksetaan tilille nostetusta luotosta korkoa samaan tapaan kuin muusta luottokortin käytöstä.

Poikkeuksena ovat Nordea ja Bank Norwegian, joiden luottokorteilla luoton nostamisesta tilille ei veloiteta erillistä nostomaksua. Nostettu luotto on sen sijaan korollista heti nostohetkestä alkaen.

PankkiHinta
Osuuspankki2€ + 2,75%
Nordea0€ (Korollista heti siirrosta)
Danske Bank2€ + 3,00%
Aktia2€ + 3,00%
Säästöpankki2€ + 3,00%
Oma säästöpankki2€ + 2,00%
S-Pankki2,50€ + 3,00%
Ålandsbanken1,50€ + 2,00%
Bank Norwegian0€ (Korollista heti siirrosta)
Sweepbank2,00% (Korollista heti siirrosta)

Esimerkki: OP Visa luoton siirto tilille hinta

OP-Visa-luottokortilta tehty siirto tilille maksaa 2 euroa ja 2,75 prosenttia siirron määrästä. 

Otetaan esimerkkitilanne, jossa haluat siirtää 500 euroa luottokortilta tilillesi laskujen maksua varten.

Maksat siirrosta kiinteän 2 euron nostopalkkion ja 2,75 prosenttia 500 eurosta eli 13,75 euroa. Nosto maksaa yhteensä 15,75 euroa, mikäli maksat luoton pois ennen korottoman maksuajan päättymistä. 

Tämän jälkeen luotosta peritään sama korko kuin muusta luottokortin käytöstä, yleensä tämä on 10-19,50 prosentin vuosikorko.

Esimerkki:  Nordea luoton siirto tilille hinta 

Nordea ei 1.9.2019 jälkeen myönnetyissä luottokorteissa peri erillistä nostomaksua luoton siirrosta pankkitilille. Sen sijaan tilille nostetusta luotosta peritään heti korkoa.

Mikäli otamme saman esimerkkitilanteen 500 euron luoton nostamisesta tilille, peritään Nordealla tästä 3kk euribor-korkoa lisättynä 9,5% sekä 4,50 euron kuukausittaista kulua auki olevalle luotolle.

Kirjoitushetkellä tämä tarkoittaisi 13,22 prosentin vuosikorkoa eli noin 1,10 prosentin kuukausikorkoa. Maksaisit näin korkoa 5,50 euroa ja 4,50 euron tilinhoitomaksun, mikäli maksaisit luoton pois kuukauden päästä nostosta.

Kuinka nostaa rahaa luottokortilta tilille?

Useimmissa pankeissa pystyt tekemään suoraan siirron omien tiliesi välillä siirtääksesi rahaa luottokortilta käyttötilillesi.

Rahan nostaminen luottokortilta tilille onnistuu verkkopankissa tai pankin omalla mobiilisovelluksella.

Miltä luottokorteilta voit nostaa rahaa?

Valtaosa pankeista mahdollistaa rahan siirtämisen tilille luottokortilta. Kokosimme alle lyhyet esittelyt muutamasta suosikkiluottokortistamme:

Sweepbank

Sweepbank Mastercard
  • Virtuaalinen luottokortti puhelimeesi
  • Hallitse korttia sovelluksella
  • Apple Pay & Google Pay
  • Luottokortti käyttöön vain parissa minuutissa
Sweepbank Mastercard

Sweepbank Mastercard on täysin virtuaalinen luottokortti, joka kulkee aina mukanasi älypuhelimessasi, Apple Payn tai Google Payn avulla.

Korttiin on mahdollista saada jopa 8000 euron luottoraja ja parhaimmillaan 60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Kortissa ei ole säännöllisiä kuukausimaksuja, mutta luoton nostaminen kortilta tilille maksaa 2,00 prosenttia nostettavasta summasta ja on heti korollista.

Mikäli luotto nostetaan tilille, et voi siis hyödyntää korotonta jaksoa.

Lisäksi saat käyttöösi Sweep Deals -edut, joilla saat alennuksia tuotteista ja palveluista sekä rahaa takaisin ostoksistasi.

Sweepbank tarjoaa lisäksi käyttöösi korollisen säästötilin ja määräaikaistalletukset.

Bank Norwegian

Bank Norwegian Visa
  • Ei vuosimaksua eikä piilokuluja
  • Kerää kaikista ostoksista CashPoints-pisteitä tai Cashbackiä
  • Ilmainen matkavakuutus ja peruutusturva kaikkiin matkoihin, kun vähintään 50 % matkan kuluista on maksettu Norwegian-kortilla
  • Seuraa ostoksia ja kortin tietoja kätevästi sovelluksen kautta
Bank Norwegian Visa
Esim. maksulykkäyksen yhteydessä korko 19,00 % (sis. viitekoron 1.10.2023) ja tod. vuosikorko 20,75 % 1500 € luotolle. Takaisinmaksu 12 erässä (138 €) kuukauden välein. Kulujen osuus on 159 €, yhteensä 1659 €. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Bank Norwegian on eräs tunnetuimmista Suomessa toimivista ulkomaisista pankeista, joka tunnetaan Bank Norwegian Visan lisäksi myös kulutusluotoistaan.

Bank Norwegianin luottokorttiin on mahdollista saada jopa 15 000 euron luottoraja ja jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa.

Sweepbankin tavoin myös Bank Norwegianilla tilille nostettava luottto on korollista heti nostopäivästä alkaen. Bank Norwegian ei kuitenkaan veloita ylimääräistä nostomaksua tilille nostettavasta luotosta.

Luottokortti vs kulutusluotto

Rahan nostaminen luottokortilta tilille on varsin edullinen ratkaisu pienten summien lyhytaikaiseen lainaamiseen, esimerkiksi laskun maksamiseen juuri ennen palkkapäivää. 

Mikäli luotto kuitenkin jätetään auki, ylittävät monien luottokorttien korot jopa kulutusluottojen korot. 

Kulutusluotto suurempiin lainoihin

Erityisesti suurempien summien lainaaminen luottokortin avulla käy pitkällä aikavälillä usein kalliimmaksi kuin suuremman kulutusluoton ottaminen. 

Erityisesti, mikäli sinulla on mahdollisuus ottaa vakuudellista lainaa, tulee tällaisen hakeminen lähestulkoon aina edullisemmaksi kuin luottokortin käyttäminen.

Suurempien luottojen nostamista luottokortilta tilille rajoittaa myös yleensä varsin rajalliseksi asetettu luottoraja. Monet pankit asettavat luottorajan oletusarvoisesti 2000-3000 euron välille, luottorajan nostamisen edellyttäessä erillistä pyyntöä ja todistetta riittävästä maksukyvystä. 

Harvaan luottokorttiin on mahdollista saada yli 10 000 – 20 000 euron luottorajaa. Kulutusluottoa taas on mahdollista hakea jopa 60 000 euroa, mikäli maksukykysi on riittävällä tasolla.

Yhdistelylaina

Mikäli sinulla on korkeakorkoista luottokorttivelkaa tai useampia pikavippejä, voit säästää rahaa yhdistämällä pienemmät erilliset luotot yhdistelylainalla.

Voit kilpailuttaa yhdistelylainat esimerkiksi Sortterin tai Zmartan avulla.

Vertaile yhdistelylainat

Muista aina kilpailuttaa kulutusluotot

Kulutusluotot kannattaa aina kilpailuttaa ennen lainapäätöksen tekemistä, sillä lakisääteisestä korkokatosta huolimatta luottojen hinnoissa on huomattavia eroja.

Helpoiten kulutusluottojen kilpailutus onnistuu lainanvälittäjien avulla. Lainanvälittäjät ovat ilmaisia palveluita, jotka välittäväh hakemuksesi jopa yli 25 eri pankille. 

Listasimme muutamia suosituimmista lainanvälittäjistä ja heidän kilpailuttamiensa pankkien määrät:

Lainanvälittäjät

Yritys Luokitus Pankit
4.7 22 Katso lisää
4.2 22 Katso lisää
N/A 10 Katso lisää
4.3 23 Katso lisää
3.7 25 Katso lisää
4.3 21 Katso lisää
3.7 25 Katso lisää
Täytä hakemus
Katso lisää
Katso lisää
Katso lisää
Katso lisää
Katso lisää
Katso lisää
Katso lisää
Yritys Luokitus Pankit Täytä hakemus
4.7 22 Katso lisää
4.2 22 Katso lisää
N/A 10 Katso lisää
4.3 23 Katso lisää
3.7 25 Katso lisää
4.3 21 Katso lisää
3.7 25 Katso lisää

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Anna ensimmäisenä palautetta

Luotettavaa taloustietoa
Financer.com-sivustolla olemme sitoutuneet auttamaan sinua raha-asioissasi. Kaikki sisältömme noudattaa toimituspolitiikkaamme. Kerromme avoimesti, kuinka arvioimme tuotteita ja palveluita arviointiprosessissamme ja kuinka tienaamme rahaa.

Lahjoitamme osan sivuston tuotosta hyväntekeväisyyteen.  Lue lisää